Training Kind en Echtscheiding

TRAINING KIND EN ECHTSCHEIDING VOOR PAARDENCOACHES

Doel

Deze training is bedoeld voor paardencoaches die kinderen willen begeleiden in de periode rondom en soms ook lang na de scheiding van hun ouders. Tijdens deze training leer je onder meer over het scheidingsproces en de positie en emoties van de kinderen daarin. Mede aan de hand van casuïstiek kijken we naar de vraagstukken waar je mee te maken kunt krijgen en krijg je inzicht in voor deze situatie effectieve (gespreks)technieken. Hierbij komen onderwerpen als co-ouderschap, ouderschapsplannen, maar ook kindermishandeling, partnergeweld, oudervervreemding en hoog conflictscheidingen aan de orde. Na afloop van de training heb je concrete handvatten om kinderen te begeleiden in scheidingssituaties én kun je inschatten wanneer je hulp van derden in moet schakelen.

Opzet

De training bestaat uit 3 modules van een dagdeel.

• Module 1 is een theoretische module met een interactief programma waarin je veel praktische informatie krijgt.

• Module 2 is een praktijkprogramma waarbij we met hulp van paarden aan de slag gaan met concrete casuïstiek mbt kinderen en echtscheidingen.

• Module 3 is een praktijk module waarbij je kennismaakt met een systemische werkmethode met hulp van paarden waarbij het hele gezin in

  een scheidingssituatie begeleid wordt om samen afspraken te maken voor de periode na de scheiding.

Na module 1 krijg je per mail een casus voorgelegd die je gevraagd wordt uit te werken tbv module 2.

Het is mogelijk om alleen module 1 te volgen, om module 2 en 3 te volgen is module 1 verplicht.

Over mij

Naast Equine Assisted Coach ben ik MfN Registermediator met accreditatie familiemediation, heb ik een High Trust overeenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand en ben ik gecertificeerd Kindbehartiger. De combinatie van één en ander maakt dat ik in mijn praktijk vooral gezinnen en kinderen in echtscheidingssituaties zie. Ik volg veel (verplichte) bij- en nascholingen en het valt mij op hoeveel goedbedoelde initiatieven er zijn om kinderen in de knel te helpen. Vaak hebben aangeboden cursussen geen enkele wetenschappelijke basis en sommigen werken zelfs (aantoonbaar) averechts.

Ik heb daarom besloten een training te ontwikkelen die stoelt op wetenschappelijke resultaten (vaak uit het buitenland waar daar is men veel verder), aangevuld met mijn uitgebreide praktische ervaring.

Data en locaties

Module 1 wordt tweemaal gegeven: op woe 8 en vrij 24 januari 2020 van 9.30 tot ca 12.30 u (inloop 9 u). De locatie is in Utrecht op loopafstand van het Centraal station en met voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Aantal deelnemers per dag is max 15.

Module 2 en 3 worden gegeven op een datum in overleg in groepen van max 8 deelnemers. De locatie voor module 2 en 3 bepalen we met elkaar, afhankelijk van de wensen van de deelnemers.

Kosten en aanmelding

De prijs per module bedraagt €145,- ex BTW. Kies je meteen voor alledrie de modules dan betaal je €400,- ex BTW ipv €435,- ex BTW. Vaak kunnen deze kosten worden opgevoerd als beroepskosten, informeer bij je boekhouder. Als je zeker weet dat je mee wilt doen, meld je dan zsm aan via maud.groenberg@gmail.com , want het aantal plaatsen is beperkt. Geef daarbij svp aan op welke dag je module 1 wilt volgen. Na aanmelding ontvang je een factuur. Je plek is definitief gereserveerd na betaling van de factuur.